Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Kicsinyek kórusa

2024-05-12

Áldjátok az Úr nevét – Nagy Csaba Zoltán szerzői estje

Május 12-én vasárnap Nagy Csaba Zoltán szerzői estjén énekelt a Kicsinyek Kórusa! Köszönjük szépen a megtisztelő felkérést és a remek műveket, melyeket zenekari kísérettel elénekelhettünk: Drága dolog az Úr Istent dicsérni; Örvendetes napunk támadt; Isten nevét dicsérem!
Felejthetetlen élmény volt a koncert utolsó műsorszámaként elénekelni a 150. genfi zsoltárt, melyet a hangversenyen fellépő mind a hat kórus együtt adott elő a szerző vezénylésével!
 
Hálás köszönet a fotókért Sós Tibornak!
 
2024-04-20

Éneklő Ifjúság hangverseny

Idén a Csapókerti Művelődési Házban rendezték meg az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyt, ahol egy három tagú szakértő zsűri alkotott véleményt a fellépő kórusokról. Az elérhető kategóriák: bronz, ezüst, arany, arany diploma.

Idén, a Kicsinyek Kórusa az elérhető legmagasabb minősítést kapta: Arany Diplomával szerzett minősítést!

Hálásan köszönjük Oláh Barbara remek zongorakíséretét, akinek játékát külön elismerésben részesítette a zsűri!

A hangverseny végén a kórusok és a közönség közös előadásában szólalt meg az “Erdő, erdő, de magos a teteje” kezdetű népdalunk, Deli Gabriella vezényletével.

Külön köszönet Sós Tibornak a remek képekért!

2024-01-18

Hangszeres óra a 4.z osztályban

2024. év elején a 4. zenei osztály egyik ének óráján ismét hangszeres órát rendeztünk, ahol mindenki megcsillogtathatta zenei tudását: a sok fellépő között voltak hangszeresek és énekesek is egyaránt. A műsorszámok meghallgatása után Piroskának, a Kicsinyek Kórusa kis kecskéjének a születésnapját is megünnepeltük
 
2023-12-14

Karácsonyi hangverseny és ősbemutató a Nagytemplomban

2023. december 14.-én az iskolánk által minden évben megrendezett karácsonyi hangversenyen ismét közösen lépett fel a Kicsinyek Kórusa az 1. és 2. zeneis osztályokkal, a Nagytemplomban. Ebben az évben egy ősbemutatóra épült a műsor: Vad Péter Zsigmond – 6 angol karácsonyi ének című csokrára, melyben az alábbi énekek feldolgozásai csendültek fel: Soha nem volt még ilyen áldott éj; Karácsonyi örömhír; Egy gyermek alszik csendesen; Az első örömhír; Halld, mint zeng az egész ég; Véget ér az óesztendő.

A műsorban közreműködött Bozsányiné Kiss Erika zongorán, Ludman Viktor – iskolánk új testnevelés tanára – gitáron, valamint a Trio Harmony együttes. Hálásan köszönjük az élményt és a közös zenélést!

Köszönjük a remek fotókat Sós Tibornak (sostibor.com)!

2023-12-03

Első adventi gyertyagyújtás a Kossuth téren

December 3-án volt Debrecen város hagyományos első adventi gyertyagyújtása a Kossuth téren, a Nagytemplom előtt. Erre az alkalomra a szervezők felkérték a Kicsinyek Kórusát, hogy amíg az egyházi és városi méltóságok, hagyományörzők, előadók a régi városházától átvonulnak a Nagytemplom előtti színpadra, kórusunk tagjai – az ünnepélyes menettel együtt vonulva – énekükkel tegyék meghitté az alkalmat. Életre szóló élmény volt ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt, köszönjük a felkérést!

Hálásan köszönjük a fotókat Sós Tibornak!

2023-11-24

Énekszóval fogadtuk a leendő elsősöket

November 24-én, egy szép őszi péntek délután látogattak el hozzánk az iskolánkkal ismerkedő leendő első osztályosok és szüleik. Ennek az alkalomnak a kezdetén a Kicsinyek Kórusának fele, a 4. zenei osztály énekelt egy vidám népdalcsokrot a kedves egybegyűlteknek. Ezt követően egy közös, jó hangulatú kánonéneklésre is sor került a fellépés végén

Skip to content