Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1010 boldog gyerek
  1010 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,72 tanulmányi átlag
  4,72 tanulmányi átlag
 • 88 fős nevelőtestület
  88 fős nevelőtestület
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Kapcsolat »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Pápai Gréta 3.z

Pápai Gréta 3.z

A XXVI. Országos Református Zsoltáréneklő Versenyen arany minősítést és különdíjat kapott.

Labanc Lujza 7.z, Szőke Hanna 7.c, Neuwirth Nóra 6.d, Csukás Dalma 7.b

Labanc Lujza 7.z, Szőke Hanna 7.c, Neuwirth Nóra 6.d, Csukás Dalma 7.b

A MTVA B33 kosárlabda B33 Diákolimpia megyei döntőjén
iskolánk leány csapata 1. helyezést ért el.

Iskolamédia

Lajtorja

Lajtorja

A MTVA B33 kosárlabda B33 Diákolimpia megyei döntőjén
iskolánk leány csapata 1. helyezést ért el.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Napi ige

Napi ige

"Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban;"

(Jelenések könyve 1,3a - Revideált Károli Biblia)

Olvassa el a református bibliaolvasó kalauz mai napi igemagyarázatát! Elolvasom »

Iskolai hírek

2023-03-15

Iskolánk küldöttsége Székelyföldön

Tegnap tizenkilencedik alkalommal ünnepelt együtt a Nyergestetőn a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző és a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola.

A Bod Péter Tanítóképző és a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola küldötteivel – tizenhat tanulóval és két kísérő tanárral – az 1897. augusztus 8-án felavatott emlékműnél és a tömegsír kopjafáinál idézték fel a 175 évvel ezelőtti eseményeket, Tuzson János honvéd őrnagy és maroknyi csapata hősies ellenállását az osztrák és orosz túlerővel szemben. Akárcsak az előző esztendőkben, idén is a tápióbicskei tüzérek álltak díszőrséget.

2023-03-14

Mély megrendüléssel és az örök élet reménységével tudatjuk, hogy súlyos betegség után március 4-én 46 éves korában elhunyt Egresi László, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola oktatástechnikusa. A család gyászában osztozik az iskola vezetősége, nevelőtestülete, munkatársai és tanulóifjúsága. Temetése március 17-én 13.30 órakor lesz a Bocskaikerti Köztemetőben.

Az új emelet látványtervei
2023-03-06

Az új emelet látványtervei

A debreceni Dryvit Profi Kft. nyerte azt a közbeszerzést, amit iskolánk bővítésének munkáira írtak ki. A kivitelező az iskola épületegyüttesének Vár utca felé eső szárnyán létesíti a közel hatszáz négyzetméteres második emeleti szintet. 

A tervezett fejlesztésről készült látványtervek megtekinthetők a GALÉRIÁBAN.

Egyenlegközlő jelentése
2023-02-27

Egyenlegközlő jelentése

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az egyenlegközlő nem fizetési felszólítás! Az egyenlegközlő a 2022. december 31i állapotot mutatja, melyet a számviteli törvény rendelkezései alapján az év záráshoz kapcsolódóan ki kell küldenünk a partnereknek.
A 2023. évben befizetett 2022. évi számlakiegyenlítéseket nem tartalmazza az egyenlegközlő. A pénzügyi teljesítés természetesen fel van könyvelve a 2023. évben.

Tiszántúli Református Egyházkerület Gazdasági Hivatala                                                                                                                                                             

 

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d