Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1010 boldog gyerek
  1010 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,72 tanulmányi átlag
  4,72 tanulmányi átlag
 • 88 fős nevelőtestület
  88 fős nevelőtestület
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Kapcsolat »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Pápai Gréta 3.z

Pápai Gréta 3.z

A XXVI. Országos Református Zsoltáréneklő Versenyen arany minősítést és különdíjat kapott.

Labanc Lujza 7.z, Szőke Hanna 7.c, Neuwirth Nóra 6.d, Csukás Dalma 7.b

Labanc Lujza 7.z, Szőke Hanna 7.c, Neuwirth Nóra 6.d, Csukás Dalma 7.b

A MTVA B33 kosárlabda B33 Diákolimpia megyei döntőjén
iskolánk leány csapata 1. helyezést ért el.

Iskolamédia

Lajtorja

Lajtorja

A MTVA B33 kosárlabda B33 Diákolimpia megyei döntőjén
iskolánk leány csapata 1. helyezést ért el.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Napi ige

Napi ige

"Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban;"

(Jelenések könyve 1,3a - Revideált Károli Biblia)

Olvassa el a református bibliaolvasó kalauz mai napi igemagyarázatát! Elolvasom »

Iskolai hírek

Gyermekfelügyelet
2022-12-01

Gyermekfelügyelet

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek téli szünidei felügyeletét Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye szervezésében 2022. december 22. és 2023. január 06.  között biztosítja.
A szülők a kérelmeket a www.gyervi.hu weboldalon, a szünidei gyermekfelügyelet menüpontban tudják benyújtani 2022.  december 05. és december 12. között.
2022-11-28

Adventi foglalkozások óvodások részére

Az óvodás gyermekek számára szervezett játszóház, zeneovi és  játékdélután foglalkozásain közel 150 gyermek vett részt.  Iskolánk és a tanítók megismerésére újabb lehetőséget kínálunk a három héten át tartó adventi foglalkozásokkal, amelyekről bővebb információ a BEISKOLÁZÁS menüben és a folytatásban olvasható.                                                                              Szeretettel várjuk a kedves gyermekeket és szüleiket ezekre az alkalmakra is!

 

Adventi adománygyűjtés
2022-11-20

Adventi adománygyűjtés

Kedves Szülők!

Az idei adventben is csatlakozunk a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorkasz Szolgálat adománygyűjtéséhez. Kérjük, hogy minden osztály töltsön meg legalább egy szeretetdobozt és kék vödröt. Adományait személyesen leadhatja az iskola portáján, vagy gyermekével beküldheti az I. emeleti 122-es tanári szobába. Mi kerüljön a szeretetdobozba és a kék vödörbe? Rizs, olaj, száraztészta, cukor, konzervek, instant ételek, keksz, fűszerek, tea, édesség, alapvető higiéniai eszközök: tusfürdő, szappan, sampon, fogkefe, fogkrém, mosószer. A felajánlott adományokat az iskola munkatársai fogják elhelyezni a szeretetdobozokban és kék vödrökben.

Lehetőség van cipősdobozokba tett ajándék, a Nyilas Misi Pakk adományozására is, amivel a nélkülöző gyermekek karácsonyát tehetjük szebbé. Mi kerülhet bele? Édességek, fejlesztő társasjátékok, meleg sapka, sál, kesztyű, zokni, fogkefe, fogkrém, szappan, sampon, papírzsebkendő, füzet, tol, tolltartó, kifestő, színes ceruza, radír. Kérjük, a dobozokon tüntessék fel, hogy hány éves gyermeknek, fiúnak vagy lánynak szánják! A tanári szobában összegyűjtött cipősdobozokat a MRSZ számára fogjuk átadni.

A gyűjtés ideje: 2022. november 21 – december 16.

További online adományozási lehetőségeket találnak az alábbi elérhetőségeken:

Ruha adományozására is van lehetőség. A Hajdú- Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége szervezi ezt az adománygyűjtést a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon és a DSZSZK Fogyatékosokat Ellátó Intézmény számára, melyhez idén mi is csatlakozunk. Ideszánt ruha adományaikat az iskolai büfé mellett található nagyméretű papírdobozban helyezhetik el, 2022. december 1-ig.

Megköszönve segítő együttműködésüket, áldáskívánással:

Ember Sándor 

igazgató                                                                                                                                                                                                  

 

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d