Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1010 boldog gyerek
  1010 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,72 tanulmányi átlag
  4,72 tanulmányi átlag
 • 88 fős nevelőtestület
  88 fős nevelőtestület
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Kapcsolat »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Csatár Janka 4.z és Sándor Zsófia 4.z

Csatár Janka 4.z és Sándor Zsófia 4.z

Az Országos Zsoltáréneklő Versenyen páros dicséreténeklő kategóriában arany minősítést kapott és 1. helyezést ért el Csatár Janka 4.z és Sándor Zsófia 4.z osztályos tanuló.

Ecsedi Hanga 8.z és Orosi Orsolya 8.z

Ecsedi Hanga 8.z és Orosi Orsolya 8.z

Az Országos Zsoltáréneklő Versenyen páros dicséreténeklő kategóriában arany minősítést kapott és 1. helyezést ért el Ecsedi Hanga 8.z és Orosi Orsolya 8.z osztályos tanuló.

Iskolamédia

Lajtorja

Lajtorja

Az Országos Zsoltáréneklő Versenyen páros dicséreténeklő kategóriában arany minősítést kapott és 1. helyezést ért el Ecsedi Hanga 8.z és Orosi Orsolya 8.z osztályos tanuló.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Napi ige

Napi ige

"Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban;"

(Jelenések könyve 1,3a - Revideált Károli Biblia)

Olvassa el a református bibliaolvasó kalauz mai napi igemagyarázatát! Elolvasom »

Iskolai hírek

A titkárság nyári munkarendje
2024-07-07

A titkárság nyári munkarendje

2024. július 8. és 2024. augusztus 16. között a titkárság az alábbi időpontokban tart ügyeletet:

kedd                 8.00 – 14.00

szerda              8.00 – 14.00

csütörtök         8.00 – 14.00

 

 

Tanévzáró istentisztelet
2024-06-19

Tanévzáró istentisztelet

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.”
/ Pál második levele a korinthusiakhoz 9,7 /  

Iskolánk 2024. június 20-án (csütörtökön) 16:30 órakor tartja tanévzáró istentiszteletét a Református Nagytemplomban.

A tanulók ünneplő ruhában, nyakkendőt és jelvényt viselve vonulnak át az osztályfőnökök irányításával a Református Nagytemplomba.

Ünneplő ruha: fehér ing/blúz (nem póló), fekete vagy sötétkék nadrág/szoknya (nem farmer), fekete vagy sötétkék cipő (nem edzőcipő).  

Kérjük, hogy a szülők a templomban a padsorok utolsó harmadában, a diákság mögötti ülőhelyeken szíveskedjenek helyet foglalni!

Az istentiszteleti perselypénzzel ezúttal a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség IMMÁNUEL Otthonában folyó munkát kívánjuk támogatni.
Az IMMÁNUEL Otthonról bővebb információk olvashatók a www.immanuelotthon.hu honlapon.

A tanévzáró istentiszteletre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!  

Szintfelmérő meghallgatás
2024-06-17

Szintfelmérő meghallgatás

Tisztelt Szülők! 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2024. június 25-én, kedden 9 órai kezdettel szintfelmérő meghallgatást tartunk az iskolánk 1-5. évfolyama iránt érdeklődő tanulók számára. A jelentkezés a mindkét szülő által aláírt átvételi kérelem és a lelkészi ajánlás benyújtásával történik.  Kérjük, hogy gyermekük félévi értesítőjét és a második félévben szerzett érdemjegyeit tartalmazó dokumentumot, a bizonyítványt, adott esetben a pedagógiai szakszolgálat által készített szakvéleményt magukkal hozni szíveskedjenek.

Szeretettel várjuk a gyerekeket!

Ember Sándor     

igazgató

Érkezés a Vár utca felől
2024-06-01

Érkezés a Vár utca felől

Örömmel tájékoztatjuk a kedves szülőket, tanulókat és az intézmény munkatársait arról, hogy 2024. május 31-én befejeződött az emeletráépítés, ezért az iskola megközelítése 2024. június 3-tól ismét lehetséges a Vár utca felőli bejáratokon is.

Köszönjük az építkezés ideje alatt tanúsított megértésüket és együttműködésüket!

 

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d
Skip to content