Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Infrastrukturális fejlesztés

Megújul a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
 
A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt előkészítése a 2022. december 14. napján kelt Támogatói Okirat kiállítását követően megkezdődött. A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás lefolytatásának eredményeképpen megtörtént a kivitelező kiválasztása.
A munkaterületet a nyári szünet kezdetével átadták a kivitelező részére. A 108,7 m Ft összegű felújítás során 34 tanterem újul meg, a falakat a glettelést követően átfestik, a meglévő padlóburkolatot felbontják, az aljzatbetont újraépítik és kiegyenlítik, majd PVC-vel borítják le. Az osztálytermek üvegfelületeit – az energiahatékonyság javítása érdekében – szolár fóliával fedik le. A munkálatok a nyári szünet végével fejeződnek be. 
 
A felújítási munkálatokon túl korszerűsítik az elavult iskolabútorokat, a tantermekbe új iskolai padok, székek, valamint digitális oktatástechnológiai eszközök kerülnek. A termek közül az egyiket modern, digitális technológiával felszerelt „high-tech” okospadokkal, székekkel és számítástechnikai eszközökkel látják el. Az eszközökre vonatkozó közbeszerzési eljárások jelenleg zajlanak. Az előzetes becslésekkel szemben az elnyert támogatásban maradványösszeg keletkezett, amelyből udvari eszközök beszerzése tervezett, amely jelenleg előkészítés alatt áll. A projekt várható befejezése 2023. szeptember 30.
 
 

Elkezdődtek a munkálatok a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában

A 108,7 m Ft összegű felújítás során 34 tanterem újul meg, a falakat átfestik, a meglévő padlóburkolatot felbontják, az aljzatbetont újraépítik és kiegyenlítik, majd PVC-vel borítják le. Az osztálytermek üvegfelületeit – az energiahatékonyság javítása érdekében – szolár fóliával fedik le. A munkálatok a nyári szünet végével fejeződnek be.

A felújítási munkálatokon túl korszerűsítik az elavult iskolabútorokat, a tantermekbe új iskolai padok, székek, valamint digitális oktatástechnológiai eszközök kerülnek. A projekt várható befejezése 2023. szeptember 30.

Az intézmény célja, hogy a modern kor minden kihívásának megfelelő oktatási környezetet hozzon létre, amely hozzájárul a tanulói figyelem fenntartásához, növeli a tanulás hatékonyságát, és a diákok, pedagógusok és a pedagógus hallgatók számára egyaránt megfelelő komfortzónát biztosít.

Az oktatással és gyakorlati képzéssel kapcsolatos infrastruktúra fejlesztése jelentős mértékben szerepet játszhat a pedagógus hallgatók munkaerőpiaci kompetenciáinak és gyakorlati készségeinek erősítésében is, ezáltal népszerűbbé válhat a fiatalok számára a pedagógusi pálya, és biztosítható lesz a pedagógus-utánpótlás.

Befejeződtek a tantermi munkálatok a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában
 
A tantermek felújítása már befejeződött a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában, miután az intézmény sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-4.2.3-22 kódszámú, Gyakorló iskolák infrastrukturális fejlesztése című pályázati felhívásra. Az EFOP-4.2.3-22-2022-00022 azonosítószámú, „Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című 498,71 millió Ft összegű vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból megvalósuló projekt során felújították az oktatási termeket és azokat új eszközökkel látták el.
 
 
 
További információ kérhető:
Ember Sándor
igazgató
Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola 
embers@kistk.hu
+36-52/614-600
Megszakítás