Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Kicsinyek kórusa

2024-01-18

Hangszeres óra a 4.z osztályban

2024. év elején a 4. zenei osztály egyik ének óráján ismét hangszeres órát rendeztünk, ahol mindenki megcsillogtathatta zenei tudását: a sok fellépő között voltak hangszeresek és énekesek is egyaránt. A műsorszámok meghallgatása után Piroskának, a Kicsinyek Kórusa kis kecskéjének a születésnapját is megünnepeltük
 
2023-12-14

Karácsonyi hangverseny és ősbemutató a Nagytemplomban

2023. december 14.-én az iskolánk által minden évben megrendezett karácsonyi hangversenyen ismét közösen lépett fel a Kicsinyek Kórusa az 1. és 2. zeneis osztályokkal, a Nagytemplomban. Ebben az évben egy ősbemutatóra épült a műsor: Vad Péter Zsigmond – 6 angol karácsonyi ének című csokrára, melyben az alábbi énekek feldolgozásai csendültek fel: Soha nem volt még ilyen áldott éj; Karácsonyi örömhír; Egy gyermek alszik csendesen; Az első örömhír; Halld, mint zeng az egész ég; Véget ér az óesztendő.

A műsorban közreműködött Bozsányiné Kiss Erika zongorán, Ludman Viktor – iskolánk új testnevelés tanára – gitáron, valamint a Trio Harmony együttes. Hálásan köszönjük az élményt és a közös zenélést!

Köszönjük a remek fotókat Sós Tibornak (sostibor.com)!

2023-12-03

Első adventi gyertyagyújtás a Kossuth téren

December 3-án volt Debrecen város hagyományos első adventi gyertyagyújtása a Kossuth téren, a Nagytemplom előtt. Erre az alkalomra a szervezők felkérték a Kicsinyek Kórusát, hogy amíg az egyházi és városi méltóságok, hagyományörzők, előadók a régi városházától átvonulnak a Nagytemplom előtti színpadra, kórusunk tagjai – az ünnepélyes menettel együtt vonulva – énekükkel tegyék meghitté az alkalmat. Életre szóló élmény volt ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt, köszönjük a felkérést!

Hálásan köszönjük a fotókat Sós Tibornak!

2023-11-24

Énekszóval fogadtuk a leendő elsősöket

November 24-én, egy szép őszi péntek délután látogattak el hozzánk az iskolánkkal ismerkedő leendő első osztályosok és szüleik. Ennek az alkalomnak a kezdetén a Kicsinyek Kórusának fele, a 4. zenei osztály énekelt egy vidám népdalcsokrot a kedves egybegyűlteknek. Ezt követően egy közös, jó hangulatú kánonéneklésre is sor került a fellépés végén

2023-10-07

Éneklés az Egyetemi Templomban

Október 7-én a Kicsinyek Kórusa egy református kórustalálkozóra és koncertre volt hivatalos az Egyetemi Templom felújított épületében. Az alkalmon öt református kórus lépett fel: a Debreceni Kollégiumi Kántus, a Kistemplomi Vegyeskar, a Nagyerdei Kamarakórus, a Nagyváradi Kántorkórus, valamint mi, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolájának Kicsinyek Kórusa.
Ezen a szolgálaton a tavalyi felállásban énekeltünk: a 4.z és az 5.z osztály ismét együtt zenélhetett. Hangszeres kisegítőink voltak a 6.z osztály ügyes ütősei, valamint Orosi Orsolya, a 8.z osztály remek fuvolistája. Zongorán – ahogy már a korábbi években is számtalanszor – Bozsányiné Kiss Erika kísérte a kórust.
A koncert végén felcsendülő összkart Arany János tanár Úr vezényelte.

Az eseményről a felvétel készült: Kórustalálkozó 2023. október 7. Debrecen, Egyetemi Templom

Köszönjük a lehetőséget és a remek élményt!

 

2023-06-05

Hangszeres óra a 4.z osztályban

A Kicsinyek Kórusát alkotó 3. és 4. zeneis osztályokban szokás, hogy félévenként egy-két alkalommal mindenki behozhatja a saját hangszerét és bemutathatja, milyen szép darabokat tanult a zeneiskolában. A 4.z osztályban most főleg a kis zongoristák, valamint szóló énekesek és duók mutatták be tudásukat.